Afhjælp din stress ved hjælp af taknemmelighed

Når du forsøger at balancere arbejde og familie, er det naturligt at have tilfældige dårlige dage – eller måske dage. Desværre kan disse vanskelige dage forene og påvirke dine relationer og sundhed.

Stress forårsager irritabilitet og korte måder, ofte rettet mod personer, du elsker. Og det betyder nok, at de virkelig ikke er dem, det er dig! Stress kan også føre til hovedpine, træthed, brystsmerter, muskelspænding og andre fysiske problemer. I en nøddeskal suger stress. Og som enhver iværksætter ved, er der ingen stress. At finde ud af, hvordan du håndterer stress er meget vigtigt for dit helbred og din familie.

En måde at modvirke en stressende dag på, være vanskelig på arbejde eller en bånd med børn, er taknemmelighed. Undersøgelser viser sammenhængen mellem taknemmelighed og velvære, og en aktiv praksis med taknemmelighed kan dyrke positive følelser, øge empati og øge selvværd.

Her er nogle måder at øve taknemmelighed på alene og med din familie og bruge denne taknemmelige holdning til stresshåndtering.

Hold en rekord

Gør det en prioritet at bruge fem minutter hver dag og skrive ned alt, hvad du mener. Hvis det er for meget, start med at fokusere på de gode ting, der skete den dag, såsom godt vejr eller en sjov middag på arbejdspladsen, eller skriv ting, som du føler dig taknemmelig for hver dag: din familie, dit arbejde, dit hjem, deres eget helbred og så videre. Det er et trick: at lade “så videre” blive en påmindelse om alt der sker i dit liv og forsøge ikke at svede små ting.

Deltage en familiesammenføring

Forbind med din ægtefælle og børn inden seng eller ved spisebordet og tal om de bedste dele af dagen. Bed alle om at dele, hvad de er taknemmelige for. Det er menneskets natur at fokusere på det negative. Faktisk er der undersøgelser om “forskydning af negativitet”. Succesfulde mennesker fokuserer mere på hvad der foregår godt, end hvad der går galt.

Kig rundt

Når denne komplekse email går ind i din indbakke, eller hvis dit barn flipper en melodi, skal du holde pause, indtil du bliver ked af det. Kig rundt og vær opmærksom på hver lille ting, du finder behageligt. Sig tak til alle: tak, det er generelt godt at opføre sig; Tak, kunder har jeg brug for.

Tillad dig selv at gå videre og igen så længe som muligt, eller indstil en timer, så du kan holde den i fem minutter. Ligegyldigt hvor dumt det er. Tag en tur og bemærk hvor nemt det er at finde ting at nyde dem. Hvis du føler dig virkelig fast, tag dig ud og bemærk, at solen skinner, fuglene ryster, børnenes latter (ikke understrege den efterfølgende skade) og finjustere alle de små ting, der kommer sammen for at gøre et vidunderligt liv.

Sig tak … og det betyder noget

Nogle gange siger vi “tak” fordi vi ved hvad vi skal sige, når nogen serverer frokost eller optager en rapport. Er det blevet et automatisk svar i din ordbog uden de særlige følelser eller følelser der er forbundet med det? Lad os ændre det. Når du har mulighed for at takke nogen for, hvad de gjorde for dig, tag en pause lang nok til at føle dig taknemmelig, kig på personen i øjet og sig tak. En person vil bemærke forskellen, og taknemmens cyklus fortsætter.

Hvordan praktiserer du taknemmelighed i dit liv?